Толкова беше вкусен, че го изядохме направо с лъжица от тавата! Уникален шоколадов десерт без печене:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Толкова беше вкусен, че го изядохме направо с лъжица от тавата! Уникален шоколадов десерт без печене:
Толкова беше вкусен, че го изядохме направо с лъжица от тавата! Уникален шоколадов десерт без...
97359
Толкова беше вкусен, че го изядохме направо с лъжица от тавата! Уникален шоколадов десерт без печене:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Когато опитате този прекрасен шоколадов десерт , ще се удивите колко е вкусен. Нежна консистенция и фина текстура, която се топи в устата! Още няма да е стегнала глазурата, а сме сигурни, че ще ви се иска да го излапате направо от формата! Ето и лесната рецепта за нежния Шоколадов сладкиш с глазура :

Шоколадов сладкиш с глазура

Продукти:

100 г черен шоколад

100 г масло

1/3 чаша захар

1 и 1/2 чаша обикновено брашно

2 супени лъжици какао на прах

1 супена лъжица бакпулвер

1/2 чаша топло мляко

1/2 чаена лъжичка ванилова есенция

200 мл бита сметана

1/4 чаша пудра захар

Глазура:

100 г черен шоколад

1/3 чаша горещо мляко

За поръсване:

Шоколадови люспи или поръски по избор

уникален шоколадов сладкиш

Приготвяне:

Сложете начупения шоколад в купа, добавете мекото масло и добавете пудрата захар.

Поставете купата върху тенджера с вряща вода.

Оставете всичко да се разтвори на водна баня, като бъркате непрекъснато.

Пресейте брашното с какаото и бакпулвера в шоколадовата маса.

Разбъркайте добре и налейте половин чаша топло мляко.

Отново разбъркайте добре цялата смес.

Формата намажете леко с олио, застелете я с хартия за печене и изсипете в нея приготвеното шоколадово тесто.

В оригиналната рецепта сладкишът се приготвя на водна баня - в по-голяма тенджера с вода и специална поставка на дъното.

печене водна баня

Ако обаче не разполагате с такава, може и просто да го изпечете в предварително загрята фурна на 180°C за около 25-30 минути.

шоко блат

Обърнете изпечения блат върху маса и оставете да изстине. Прехвърлете го в чиния за сервиране.

Сметаната се разбива заедно с пудрата захар до получаване на гъст крем, който се намазва върху блата.

сметанов крем

Отгоре в крема направете дупки на равни разстояния, за да проникне част от глазурата вътре.

Можете също да разрежете блата и да напълните сладкиша със сметаната или пък изобщо да не слагате сметана - само глазура.

За глазурата: начупете шоколада, сложете в купа и залейте с горещото мляко.

След това разбъркайте добре, за да се образува гладка глазура.

шоколадова глазура

Изсипете глазурата върху слоя бита сметана и поръсете с шоколадови пръчици.

шоколадов сладкиш с глазура

Можете да сервирате.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft