Толкова вкусна закуска не бях правила, чак децата ме похвалиха

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Толкова вкусна закуска не бях правила, чак децата ме похвалиха
Толкова вкусна закуска не бях правила, чак децата ме похвалиха
9975
Толкова вкусна закуска не бях правила, чак децата ме похвалиха
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Кремът е перфектен не само в Наполеон , еклери , тарталетки и профитероли. Дори и в закуска като палачинките могат да се превърнат в изящно лакомство за празничната трапеза. А за децата подобна кулинарна иновация сериозно ще се конкурира с магазинните сладкиши.

Просто трябва да направите обичайните палачинки в мляко , да направите крема или да използвате някой останал от някое лакомство, което сте приготвялис коро и да навиете всичко под формата на палачинка с нашите инструкции. Зарадвайте се с нещо специално в почивните дни, когато искате домашен уют и сладкиши с чай.

 

Съставките

мляко 4л

Пшенично брашно 250 g

Яйце 4 бр

Слънчогледово масло 2 с.л.

масло 70 g

захар 300 g

сода или бакпулвер1 бр

сол 1 щипка

ванилия на вкус

 

подготовка

Първо направете палачинките. Смесете в купа 500 мл мляко, 200 г брашно, 2 яйца, 1 с.л. захар, 2 с.л. растително масло и торбичка бакпулвер. Добавете щипка сол и ванилия на вкус.

Разбийте сместа с миксер на ниска скорост или размахване и оставете да престои 30 минути. След това намажете чист, сух тиган с растително масло и загрейте на среден огън.

Изпържете палачинките от двете страни, докато леко покафенеят. Сгънете готовите палачинки на купчина върху чиния.

За кремът разбийте с миксер 70 г омекотено масло. В отделна купа разбийте 2 яйца, захарта, 3 с.л брашно. Сварете 2,5л мляко в тенджера. изсипете разбитата смес в нея и гответе до сгъстяване, като разбърквате. Този метод позволява на масата бързо да се сгъсти и да не изгори.

Махнете масата от котлона, оставете да се охлади до стайна температура и разбийте с масло до ефирна консистенция. Намажете палачинката с 0,5 с.л. сметана и сложете на ръба още 2 с.л.. Внимателно навийте  и сервирайте веднага. 

Безспорно си заслужават отделеното време, защото се оказват нереално вкусни!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft