Кремът е перфектен не само в Наполеон , еклери , тарталетки и профитероли. Дори и в закуска като палачинките могат да се превърнат в изящно лакомство за празничната трапеза. А за децата подобна кулинарна иновация сериозно ще се конкурира с магазинните сладкиши.
Просто трябва да направите обичайните палачинки в мляко , да направите крема или да използвате някой останал от някое лакомство, което сте приготвялис коро и да навиете всичко под формата на палачинка с нашите инструкции. Зарадвайте се с нещо специално в почивните дни, когато искате домашен уют и сладкиши с чай.
Съставките
мляко 4л
Пшенично брашно 250 g
Яйце 4 бр
Слънчогледово масло 2 с.л.
масло 70 g
захар 300 g
сода или бакпулвер1 бр
сол 1 щипка
ванилия на вкус
подготовка
Първо направете палачинките. Смесете в купа 500 мл мляко, 200 г брашно, 2 яйца, 1 с.л. захар, 2 с.л. растително масло и торбичка бакпулвер. Добавете щипка сол и ванилия на вкус.
Разбийте сместа с миксер на ниска скорост или размахване и оставете да престои 30 минути. След това намажете чист, сух тиган с растително масло и загрейте на среден огън.
За кремът разбийте с миксер 70 г омекотено масло. В отделна купа разбийте 2 яйца, захарта, 3 с.л брашно. Сварете 2,5л мляко в тенджера. изсипете разбитата смес в нея и гответе до сгъстяване, като разбърквате. Този метод позволява на масата бързо да се сгъсти и да не изгори.
Махнете масата от котлона, оставете да се охлади до стайна температура и разбийте с масло до ефирна консистенция. Намажете палачинката с 0,5 с.л. сметана и сложете на ръба още 2 с.л.. Внимателно навийте и сервирайте веднага.
Безспорно си заслужават отделеното време, защото се оказват нереално вкусни!