Толкова вкусни и едновременно полезни кюфтета не бях яла, рецептата която промени представата ми за всичко

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Толкова вкусни и едновременно полезни кюфтета не бях яла, рецептата която промени представата ми за всичко
Толкова вкусни и едновременно полезни кюфтета не бях яла, рецептата която промени представата ми...
14375
Толкова вкусни и едновременно полезни кюфтета не бях яла, рецептата която промени представата ми за всичко
какво четем
Приготвяне: 45 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 150 kcal

Елда - за съжаление не е чест гост в нашата кухня, защото тя е не само много полезна и вкусна, но и изненадващо гъвкава за приготвяне. И тези, които не харесват елдата, но по някакъв начин искат да я добавят към диетата си, силно се препоръчва да приготвяте апетитни кюфтета от нея. След тази рецепта ще се убедите, че здравословното хапване е изключително вкусно.

Кюфтета от елда са не само много лесни за подготовка, но и ниско бюджетни.

Направете това ястие чест гост на семейната маса, защото ще се влюбите още в първата хапка.

Споделяме с вас чудесна рецепта без месо, но с кашкавал! Изглежда, че това е най-добрият начин да въведете елдата в диетата си, а дори и тези, които не толерират тази здравословна зърнена култура сега е момента да променят мнението си за нея.

 

Кюфтета от елда

СЪСТАВКИТЕ

200 г елда
2  яйца
100 грама твърд кашкавал
1 лук
50 г масло
2 супени лъжици брашно
сол и подправки на вкус
масло за пържене

 

ПОДГОТОВКА

Първото нещо, което трябва да направите е да сварите елдата

Докато елдата се приготвя, обелете лука и нарежете на малки парченца.

В тиган разтопете маслото и запържете лука, така че да стане мек. Оставете го да се охлади малко.

Настъргайте на едро кашкавала. Комбинирайте елдата, лука и кашкавала в дълбока купа. Добавете сол, подправки на вкус и добавете яйцата. Смесете внимателно всички съставки.

Добавете брашното и добре разбъркайте отново. Оформете малки кюфтета и оваляйте всяко в брашно.

Изпържете в тиган до златисто- кафяв цвят. Ароматното и много полезно ястие от елда е готово!

Харесва ли ви рецептата? Не бъдете егоисти и задължително споделете с приятелите си.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft