Тиквички по руски се правят бързо и лесно, а са изумително вкусни
В сезона на свежите зеленчуци и най-вече тиквичките, които са любими на повечето българи, ще ви представим една непозната на мнозина рецепта. А точно как се правят тиквички по руски.
Знаем, че руснаците са отличници в кухнята, а техните тиквички въобще не отстъпват на това мнение.
Тиквичките по руски категорично ще ви харесат
За рецептата за тиквички по руски са ви нужни един килограм тиквички, около 150-200 грама гъби, 150 грама масло, сметана около 200 грама, два броя яйца, лук, магданоз, черен пипер и сол на вкус.
Първо обелете тиквичките, след което ги разрежете на две равни части и издълбайте тяхната вътрешност така, че да се получи формата на лодка. Така получените лодчици пуснете за около петнадесетина минути във вряща вода, която задължително подсолете.
Вътрешността от тиквичките, която сте извадили, нарежете на ситно и смесете заедно с нарязаните гъби и нарязания магданоз. Лукът го задушете, докато омекне в две лъжици масло или ако предпочитате да ви е по-леко, в олио.
После към него добавете и сместта от нарязаните тиквички, гъби и магданоз и продължете да бъркате, докато всичко това се задуши добре и леко се позачерви. След това напълнете вашите тиквички – лодки с получената смес и ги наредете в тавичка.
На дъното на тавата изсипете гореща вода или бульон, но задължително внимавайте количеството на течността да не надхвърля 5 милиметра под самата плънка. Запечете вашите тиквички по руски във фурната, а след като видите, че вече са готови, ги залейте със сметаната и яйцата.
Отгоре може отново да наръсите малко магданоз или, ако желаете, кашкавал (става уникално вкусно), но винаги сервирайте тиквичките по руски топли. Желаем добър апетит!