Мойте Рецепти
около 400 гр. бисквити
За крема:
3 яйца
150 гр. захар
1 пак. ванилова захар
2 с.л. брашно
2 с.л. нишесте
600 мл прясно мляко
100 гр. масло
За украсата:
по желание - смлени бисквити и орехи
1. Яйцата, захарта и ваниловата захар се разбиват с тел, след това се добавят брашното и нишестето, и сместа отново се разбива. Накрая бавно се прибавя млякото, като непрекъснато се бие с тел.
2. Кремът се вари на тих огън, докато се сгъсти, след което към него се добавя маслото и хубаво се обърква в крема, докато се разтопи. Покрива се с найлоново фолио и се оставя да се поохлади.
3. Бисквитите се натрошават на парчета, подреждат се в чиния на един пласт, а върху тях се намазва слой от крема. Процедурата се повтаря, докато се изчерпат бисквитите и кремът. Накрая се завършва с крем.
4. Тортата се маже от всички страни с останалия крем и се поръсва със ситно натрошени бисквити и с малко счукани орехи. Разбира се, може да украсите и по ваше желание - с разтопен шоколад, ядки, плодове от сладко и пр.
Тортата се оставя да престои в хладилник поне 4-6 часа.