Толкова е вкусна и сочна, че даже не се нуждае от глазура! Руска шоколадова торта с ябълки:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Толкова е вкусна и сочна, че даже не се нуждае от глазура! Руска шоколадова торта с ябълки:
Толкова е вкусна и сочна, че даже не се нуждае от глазура! Руска шоколадова торта с ябълки:
6235
Източник: За Жената
Толкова е вкусна и сочна, че даже не се нуждае от глазура! Руска шоколадова торта с ябълки:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Искате ли да направите домашна торта, от която да ухае цялата къща? Опитайте нашата рецепта за Руска шоколадова торта с ябълки .

Много е вкусна, смешно лесна е и цялата кухня ще ухае на нея!

Комбинацията от сочни ябълки, ядки и вкусен шоколад е комбинация, която никога не разочарова. Нека заедно приготвим лесен и вкусен ябълков сладкиш с вкус на шоколад.

Руска шоколадова торта с ябълки

Продукти:

  • 250 г обикновено брашно
  • 250 г гранулирана захар
  • 250 г масло
  • 50 г смлени или счукани орехи (в зависимост от това дали искате по-едри парченца в тестото)
  • 50 гр.
шоколад
  • 4 по-големи ябълки
  • 4 яйца
  • 2 опаковки ванилена захар
  • 2 лъжици какао
  • 1 чаена лъжичка канела канела
  • 1 опаковка бакпулвер
  • 50 мл ром
  • Аромат на ванилия или бадем
  • По желание: шоколадова глазура (и без нея тортата е страхотна)
  • За поръсване:

    • ядки

    Приготвяне:

    Разбийте омекналото масло с двата вида захар в купа. Добавете жълтъците към сместа един по един и след всеки разбийте добре.

    Ще получите еднородна пухкава маса.

    Постепенно добавете какао, канела, ром и аромат.

    шоколадово кексово тесто

    Снимка: pixabay

    Накрая добавете ядките към масата (ако желаете, можете да добавите бадеми вместо орехи) и шоколада за готвене, нарязан на малки парченца - разбъркайте отново добре.

    Пресейте брашното заедно с бакпулвера - добавете постепенно насипните съставки и разбъркайте добре, ще получите гъста маса.

    Накрая се добавят настърганите или нарязани на ситно ябълки .

    купа с ябълки

    Снимка: pixabay

    настъргани ябълки

    Снимка: pixabay

    И накрая объркайте внимателно разбитите белтъци в тестото.

    Прехвърлете тестото върху малка, намазнена тавичка за печене, или върху форма, покрита с хартия за печене.

    Печете в загрята фурна на 160°C за 40-50 минути.

    Проверете дали сладкишът е изпечен с клечка за зъби.

    руска шоколадова торта

    Снимка: pixabay

    Накрая може да го покриете с глазура и да поръсите с ядки, но тортата е страхотна и само така. :-)

    Желаем ви добър апетит! :-)

    Редактор: Петя Иванова
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft