Толкова е добър на вкус, че даже критиците мълчат! Стърган ябълков сладкиш - рецепта за начинаещи:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Толкова е добър на вкус, че даже критиците мълчат! Стърган ябълков сладкиш - рецепта за начинаещи:
Толкова е добър на вкус, че даже критиците мълчат! Стърган ябълков сладкиш - рецепта за начинаещи:
4858
Източник: За Жената
Толкова е добър на вкус, че даже критиците мълчат! Стърган ябълков сладкиш - рецепта за начинаещи:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ябълков сладкиш, който е толкова добър на вкус, че всички го харесват, дори най-претенциозните! Най-хубавото му е, че се приготвя много лесно и не е необходимо дори да имате предишен опит в кухнята. Изненадайте близките си следващия път с тази рецепта за Стърган ябълков сладкиш - ето необходимите продукти:

Стърган ябълков сладкиш

Необходими съставки:

  • 300 гр.
брашно
  • 1 бакпулвер
  • 150 г масло
  • 100 г захар
  • 4 жълтъка
  • лимонова кора
  • За плънката:

    • 4 белтъка
    • 150 г захар
    • 150 г смлени орехи
    • 3 супени лъжици конфитюр
    • 4 големи ябълки

    Приготвяне:

    Първо разбийте жълтъците със захарта, след това добавете останалите съставки (маслото трябва да е със стайна температура), след което разделете тестото на две части (едната да е по-голяма от другата).

    жълтъци в тестото

    Снимка: YouTube

    части тесто

    Снимка: YouTube

    Разточете едната част в намаслена форма 20х30 см, а другата сложете във фризера.

    За плънката: 

    Белтъците се разбиват със захарта на сняг, добавят се ядките и сладкото, след което всичко се разбърква леко с лъжица.

    плънка с белтъци

    Снимка: YouTube

    Върху първата част от тестото се поставят настъргани ябълки, след това плънката, а върху плънката се настъргва втората част от замразеното тесто.

    плънка върху тестото

    Снимка: YouTube

    замразено тесто

    Снимка: YouTube

    настъргано тесто

    Снимка: YouTube

    Пече се на 200 градуса до зачервяване.

    След като го извадите от фурната, още топъл го поръсете с пудра захар.

    пудра захар върху сладкиша

    Снимка: YouTube

    Нарежете на парчета, докато е още топъл, и поднесете, щом се охлади.

    стърган сладкиш

    Снимка: YouTube

    стърган ябълков сладкиш

    Снимка: YouTube

    Да ви е сладко!

    парче ябълков сладкиш

    Снимка: YouTube

    Редактор: Петя Иванова
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft