Толкова е красива - като от изложба! Грехота е да я изядеш! Е, ометохме я до трошичка, утре пак ще правя: супер лесно е!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Толкова е красива - като от изложба! Грехота е да я изядеш! Е, ометохме я до трошичка, утре пак ще правя: супер лесно е!
Толкова е красива - като от изложба! Грехота е да я изядеш! Е, ометохме я до трошичка, утре пак...
32661
Толкова е красива - като от изложба! Грехота е да я изядеш! Е, ометохме я до трошичка, утре пак ще правя: супер лесно е!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Дори и да не обичате извара , днешното ни предложение ще ви накара поне да започнете да я харесвате! Тази  торта с плодове без печене  е истински деликатес, печели сърцето още с първото парче.

Изварата е богат източник на лесно усвоими протеини , калций и витамин D , които трябва да бъдат включени в диетата на децата и възрастните хора, и особено на спазващите режим за отслабване . Ако принадлежите към последната категория, изберете продукт с ниско съдържание на мазнини . Плодовете могат да се както пресни, така и замразени или консервирани.

Съставки:

700 гр. мека фина извара

1 чаша стафиди

1 чаша захар

1 чаша заквасена сметана

40 гр.

желатин

3 чаши прясно мляко

1 чаша орехи

2 мандарини

2 кивита

консерва ананас - 250 гр.

консервирани праскови - 250 гр.

ванилена захар на вкус

Приготвяне:

  1. Изсипете желатина в 1 чаша мляко и го оставете за 30 минути да набъбне. Останалото мляко загрейте, без да завира. Изсипете вътре сместа  с желатин и мляко.
  2. Стафидите залейте с вряща вода и оставете за 20 минути, след това отцедете водата и ги подсушете. Смелете ядките с помощта на блендер или нарежете на едро.
  3. Претрийте изварата със захарта през сито, залейте с желатиновата смес и заквасената сметана, добавете стафидите, орехите и ванилова захар.
  4. Във форма с пръстен направете слоеве: резени мандарина, крем с извара, киви, слой от изварата, ананас на шайби, отново изварен крем, филийки праскови и така нататък. Горния слой украсете с различни плодове.
  5. Пъхнете тортата в хладилника за 4-5 часа.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft