Толкова крехко става приготвено по тази рецепта, че ще забравите какво месо ядете! Не случайно руснаците умират за него

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Толкова крехко става приготвено по тази рецепта, че ще забравите какво месо ядете! Не случайно руснаците умират за него
Толкова крехко става приготвено по тази рецепта, че ще забравите какво месо ядете! Не случайно...
10247
Толкова крехко става приготвено по тази рецепта, че ще забравите какво месо ядете! Не случайно руснаците умират за него
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Телешко “по Строганов” е популярно ястие от руската кухня , приготвено от тънко нарязани ивици телешко месо, залято с топъл сметаново-гъбен сос.

Когато умело усвоите следващата рецепта, вие ще можете само за 30 минути, да приготвите стотици парчета телешко “по Строганов”, при това с неподражаемо удоволствие. Това е една от най-невероятните рецепти! Яйчена юфка с филе в сметаново-гъбен сос – рецепта, която ще направи впечатление на всеки!

Плюс това, методът включва ползването на необичайни съставки – горчица и коняк.

Нужни са само 10 минути за подготовка, както и 20-30 минути за готвене!

Телешко “по Строганов” в сметаново-гъбен сос


Необходими продукти:
– 500 грама говеждо филе
– сол на вкус
– млян черен пипер на вкус
– 1 супена лъжица зехтин
– 3 супени лъжици масло
– 1 глава лук
– 250 грама малки гъби
– 2-3 скилидки чесън, смачкани
– коняк или отлежало вино
– 1 1/2 чаша бульон говеждо месо
– 1 супена лъжица соев сос
– 1 1/2 чаена лъжичка горчица
– 2 супени лъжици царевично нишесте
– 1/2 чаша заквасена сметана или кисело мляко
– 1/4 чаша ситно нарязан магданоз
– яйчена юфка

 

Начин на приготвяне:
Най-напред, нарежете филето на ивици.

След това поръсете със сол и черен пипер.

Загрейте зехтина и 1 супена лъжица масло в тиган на умерена температура. Слагайте ивиците филе една по една и ги запържете от двете страни за около 2 минути. Готовите пържоли поставяйте в друга чиния.

Добавете в тигана 2 супени лъжици масло и запържете лука до прозрачност за около 2-4 минути. След това добавете гъбите и малко сол. Гответе за около 5 минути.

Добавете коняка! Нека всичко поври още 2-4 минути.
Смесете говеждия бульон, соевия сос, горчицата и царевичното нишесте. Прибавете ги към останалите съставки в тигана и варете в продължение на 5 минути. Когато сместа се сгъсти, добавете заквасената сметана.

И накрая, върнете пържолите в горещия тиган и оставете да поврят още малко в продължение на 2 минути.

Всичко е готово!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft