Искате ли една необичайна и вкусна изненада . Представяме ви рецептата за смайващо сладко от сливи с ядки . Вашите гости не само ще оближат пръстите си, но и ще извадят празен буркан. За палачинки, сладка, препечен хляб и само за чай ... Вкусен и то неописуем!
Сладкото ще бъде още по-хубаво, ако използвате тъмни сортове сливи и ще ви е по-лесно за отделяне на костилките, в противен случай ще ви е трудно премахването. Канелата придава на сладкото уникален вкус. Ако няма канелени пръчици, добавете 0,5 ч.
съставки
слива 2 кг
захар 1,5 кг
орехи 400 g
канела 1–2 бр.
вода 1 литър
подготовка
Махнете костилката от сливите, разделени на половинки, добавете орехите, изсушени в тенджера. Изсипете сливите със захар, изсипете с вода, добавете канелените пръчици и поставете тенджерата на средна топлина.
След кипване, намалете топлината до минимум и варете за 20 минути, като периодично премахвате пяната. Сливите трябва да са меки.
Изсипете конфитюр върху стерилизираните буркани и запечатайте. Не забравяйте да премахнете пръчиците от канела преди това. Обърнете бурканите, увийте и оставете да се охладят
Сладкият и кисел освежаващ вкус на деликатеса ще ви кара да ядете лъжичка след лъжица ... Ето един интересен начин за сервиране: сложете 1 лъжичка върху сладоледа. Получава се пълен десерт . Каква рецепта само? Споделете с приятели!