Толумбички
22 Декември 2011
25307
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Слага се да кипне водата с маслото, солта и лимонтозуто. Щом сместа заври, се изсипва бързо брашното и се разбърква с дървена лъжица, за да се получи гладка смес, която да се отделя от съда. Сваля се съда от огъня и продължава да се бърка. Когато се охлади малко, се прибавят едно по едно яйцата. Трябва да се поемат добре от тестото. Тестото се слага в шприц и в дълбок съд със сгорещена мазнина се шприцоват продълговати форми с дължина 8-10 см. Тулумбичките се пържат до златисто. След това се потапят се в хладък захарен сироп.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари