Топена баница: следващия път като я приготвяте, опитайте този простичък метод - става страшно сочна и пухкава!

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Топена баница: следващия път като я приготвяте, опитайте този простичък метод - става страшно сочна и пухкава!
Топена баница: следващия път като я приготвяте, опитайте този простичък метод - става страшно...
admin
Добавена от: admin
37931
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 гр. кори за баница
Плънка:
150 мл олио
150 гр. сирене
200 мл газирана вода
4 яйца
70 гр. масло
200 мл кисело мляко

В намачканото сирене се добавят яйцата, киселото мляко, олиото, маслото и газираната вода. Всичко заедно се обърква добре, за да се получи каша. 
На дъното на намазана с олио тава се поставя една кора, а след това останалите една по една се потапят в предварително приготвената смес и се нареждат една до друга, след като са добре напоени и накиснати. Отгоре се покриват с последната кора, така че да се получи едно цяло. Последната кора се маже с масло и баницата се пече на 180-200 градуса около 30 минути.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft