Топено сиренце в гърненце

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Предястия
Топено сиренце в гърненце
Топено сиренце в гърненце
admin
Добавена от: admin
19462
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

400 гр. сирене
250 гр. пушена сланина или бекон
400 гр. кашкавал
5 супени лъжици доматено пюре
5 супени лъжици прясно мляко
малко чубрица

Първо включете фурната на най-силната температура (в случая 300 градуса) и докато се загрява, започва с подреждането на сиренето в гърнето (или гювече). Най-отдолу се слага кравето сирене. С вилица хубаво се разпределя по цялото дъно на съда. Върху него се поставят 5 супени лъжици мляко и 5 супени лъжици доматено пюре (или домашна салца, домати). Над тях се подрежда беконът, предварително нарязан на кубчета, и запържен в малко олио. Отгоре се настъргва кашкавал. Хубаво е кашкавалът да е качествен. Върху кашкавала поръсете по желание сол, чубрица или друга подправка на вкус, и поставете гърнето във фурната. Печете 15-ина минути и след това включете вентилатора на фурната и печете още 5 минути, за да се получи златисто-жълта коричка. Поднесете ястието топло с греяно вино, топло хлебче или малки питки. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft