Този френски сладкиш с извара става ултра вкусен, не можете да го оставите.
Предлагаме ви рецептата за разкошен френски сладкиш с извара. Толкова нежен вкус има, че се топи в устата.
Чудно вкусен, нежен и лесен е този френски сладкиш с извара.
Трябва ни един килограм обезсолена извара, сто грама царевично брашно, 125 грама масло, 300 грама захар, една лъжица ванилова захар, два лимона, четири лъжички царевично нишесте, един бакпулвер.
Първо трябва да си разбием захарта с маслото, лимоновия сок и кората и ваниловата захар. Разбиваме, докато се получи гладка и хомогенна смес.
След това прибавяме към нея жълтъците. Смесваме гриса заедно с нишестето и бакпулвера, а после ги добавяме към маслената ни смес. Добавяме и изварата, която е вече мината през сито.
Белтъците от яйцата си ги разбиваме на твърда пяна и след това ги слагаме към останалите съставки. Тази получена цялостна смес я прехвърляме в една форма за печене, която леко сме намаслили, за да не залепва.
Пъхаме формичката във фурната, която е предварително загрята на 180 градуса и печем за около половин час. След това сладкишът си го охлаждаме във формата, без да го вадим. И чак, когато се охлади, го изваждаме от нея внимателно.
Много нежен и вкусен става, направо се топи в устата този френски десерт. Ще видите, че ще се влюбите в него още от първата си хапка, гарантираме ви го.
Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!