Топли и вкусни кифлички в 5 стъпки
1 Ноември 2014
47150
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1. От брашното, солта, втасалата мая (в малко прясно мляко) и останалото мляко омесете на ръка тесто, което да е меко и еластично. След това добавете олиото и отново премесете тестото, след което го оставете да втаса.
2. От тестото направете 8 топки и всяка разтеглете и нарежете на 8 части.
3. Навийте на кифлички от широката страна към по-тясната.
4. Подредете ги в тава, намазана с олио или масло. След като ги подредите, намажете с жълтък и ги поръсете със сусам.
5. Печете на 200 градуса, докато се зачервят - около 20-25 минути!
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари