Топъл шоколад с ром и вино

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Коктейли
Топъл шоколад с ром и вино
Топъл шоколад с ром и вино
admin
Добавена от: admin
15733
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

какао - 8 с.л.
инстантно кафе - 2 ч.л. 
прясно мляко - 500 мл
бяло вино - 120 мл сухо
ром - 40 мл тъмен
сметана - 100 г сладкарска
захар - 100 г пудра
какао - 1 ч.л. за поръсване 

В подходящ съд се смесват какаото, кафето и прясното мляко. Разбъркват се добре, след което съдът се поставя на загрят котлон. Когато течността заври, се доливат виното и рома. Разбърква се леко с лъжица и съдът се оттегля от котлона.

Сладкарската сметана се разбива в пластмасова купа заедно с пудра захар, до сгъстяване. Коктейлът се разпределя по равно в 4 дълбоки стъклени чаши на столче.

Отгоре се шприцова по розичка сметана. Преди поднасяне, всяка напитка се поръсва с какао. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft