Сладките от маслено тесто с конфитюр са любими на поколения българи. Хапваме ги по повод и без повод, а рецептата е на видно място във всеки дом.
Продукти:
125 гр.масло
125 гр.заквасена сметана
100 гр.конфитюр
1 с.л.захар
250 гр.пшенично брашно
10 гр.ванилова захар
портокалова кора на вкус
пудра захар на вкус
орехи - по желание
Приготвяне:
Разбийте мекото масло със захарта, ваниловата захар, портокаловата кора и сметаната.
Добавете пресятото брашно. Замесете тестото, разделете го на две части и увийте всяка в прозрачно фолио.
Пъхнете в хладилника за половин час.
Разточете тестото на правоъгълник. Нарежете го на ивици с ширина около 6-8 сантиметра.
Сложете плънката, както е показано на снимката, навийте на руло и нарежете на малки пръчици. Повторете същото с друга част от тестото. По желание може да добавите към плънката натрошени орехи - става още по-вкусно.
Поставете оформените сладки върху тава за печене, покрита с хартия за печене, и печете 20 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса.
Отгоре поръсете обилно с пудра захар, смесена с ванилия.© Jemchyjinka.ru Источник: https://jemchyjinka.ru/2019/03/21/vkusnenkoe-pechene-s-povidlom-gotovyatsya-v-dva-scheta-3/