400 г брашно
2 ч. л.
2 ч. л. захар
1 с. л. олио
300 мл топла вода
7 г (1 пакетче) суха мая
Приготвяне:
• Маята се размива заедно със захарта в топлата вода.
• Изчаква се до образуването на мехурчета.
• В пресятото брашно се прибавя солта, след това и маята и олиото.
• Омесва се еластично тесто.
• Тестото се поставя в намаслена купа и се покрива.
• Оставя се да втаса на топло място, докато не увеличи обема си почти два пъти.
• Тестото се леко доомесва и се разделя на 4 части и се оформят във вид на хлебчета.
• Така оформените хлебчета се поставят в намаслена тава и се покриват.
• Почиват на топло около 15 минути.
• Пекат се в предварително загрята фурна на 230 С за 5 минути.
• След което фурната се намалява до 200 С и италианските хлебчета се пекат за още 30 минути - максимума за печене е 35 минути общо.
• След като са готови се оставят в изгасената фурната за още 5 минути.
• След това се изваждат от фурната и се намазват леко с вода кората и се завиват с кърпа за да поомекне коричката, след още около 10 минути може вече хлебчетата да се консумират.
Приятен апетит!!!