Дойде времето за подготовка на зимнина, на която ще се наслаждавате цяла зима, а един от най-добрите рецепти, на която можете да се наслаждате ежедневно като допълнение към храната са киселите чушки.
Тях можете да ядете като салата, да извадите на трапезата като предястие или от тях да приготвите някой вкусен обяд.
Как да приготвите зимнина от кисели чушки?
Необходими съставки за 3kg зимнина:
1l оцет
3l вода
2dl олио
1 голяма супена лъжица сол
1 голяма супена лъжица захар
Пипер на зърна
Чесън
Магданоз по желание
Чушките добре почистете, отстранете семките и наръгайте с клечка. В голяма купа смесете всички съставки за приготвяне на течността, с изключение на чесъна и черния пипер. Течността трябва да кипи и в нея да слагате от 8 до 10 чушки и да ги оставяите да къкрят пос 2 - 3 минути.
На дъното на бурканите нарежете чесъна и поставете по няколко зърна черен пипер. След това поставете чушките, които са вряли във водата.
Поставете нови чушки във водата.
Повторете процедурата, докато не сварите всички чушки и ги наредете в бурканите. Напълнете бурканите с водата, в която сте варили чушките и добре затворете.
Оставете да престоят най-малко 7 - 10 дни обърнати надолу и след това можете да ги консумирате.