Топ рецептата на деня- пиле по кубински подлуди всички домакини, а мъжете започват да се облизват само като го зърнат

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Топ рецептата на деня- пиле по кубински подлуди всички домакини, а мъжете започват да се облизват само като го зърнат
Топ рецептата на деня- пиле по кубински подлуди всички домакини, а мъжете започват да се облизват...
20496
Топ рецептата на деня- пиле по кубински подлуди всички домакини, а мъжете започват да се облизват само като го зърнат
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Това пиле по кубински с тава невероятно апетитно и е много разнообразно

Предлагаме ви рецептата за пиле по кубински. Идейно и различно предложение, което ще ви хареса със сигурност.

Пилето става сочно и вкусно, и просто няма оставяне. А и не се прави никак сложно.

 

Трябват ни едно пиле, шест картофа, осем домата, три глави лук, две зелени чушки, една червена чушка, един лимон, един портокал, три скилидки чесън, една лъжица нарязан на ситно магданоз, 30 грама бяло вино, зехтин или олио, черен пипер, сол на вкус.

Първо е необходимо да си смесим нарязания на ситно чесън със сока от портокала и лимона, които вече сме изцедили. Както и с черния пипер и солта след това.

Нарязваме си пилето на дребни късове и си го мариноваме. Задушаваме го после в близо половин пръст олио, докато добие онзи апетитен златист цвят. След това махаме по-голямата част от мазнината.

После си задушаваме и нарязаните на ситно чушки и лук – хубаво е да сме ги нарязали на кръгли резенчета, но както предпочитате вие. Оставяме ги да врат за около пет минутки и чат-пат ги разбъркваме. После трябва да добавим към тях обелените и нарязани на едро домати.

Този сос си го прибавяме към пилето и оставяме да ври за още около десетина минутки. След това чак добавяме виното, нарязания магзаноз и още малко вода, която да покрие пилето наполовина, но само ако има нужда.

Слагаме си и обелените и нарязани картофи вътре, а после оставяме ястието да си ври на бавен огън за около 25 минутки. Ако има нужда или така ви е по-вкусно, бихте могли да добавите и още малко сол като стане почти готово.

Става страхотна вкусотия това нещо, което е откраднато от далечна и екзотична Куба. Сигурни сме, че ще ви хареса много, тъй като поне ние си облизахме пръстите още от първата хапка.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft