Необходими продукти (за 8 порции):
180 грама франзела, нарязана на кубчета
2 чаени чаши настърган кашкавал
10 яйца, разбити с вилица
400 милилитра прясно мляко
1 чаена лъжица горчица на прах
1 чаена лъжица сол
1/4 чаена лъжица лук на прах
прясно смлян черен пипер на вкус
8 ивици бекон, изпечени до хрупкаво
1/2 чаена чаша нарязани гъби
1/2 чаена чаша нарязани домати (по желание)
Подмажете тава с мазнина и покрийте цялото дъно с кубчетата франзела. Поръсете ги с настъргания кашкавал.
В купа смесете разбитите яйца с прясното мляко, прибавете горчицата, солта, лука на прах и черен пипер на вкус.
Разпределете равномерно сместа върху кашкавала и подредете хрупкавите парчета бекон, гъбите и резени домати, ако предпочитате.
Изпечете ястието в предварително загрята до 180 градуса фурна за около час или докато се зачерви.
Добър апетит!
Източник: framar.bg