В сурова форма на тиквичките изцяло им липсва вкус и аромат, но колко успешно се разкрива той, ако ги изпържите или изпечете! Деликатни, почти кремави тиквички - най-доброто ястие от тях бихме казали , особено ако добавите малко кашкавал и провансалски билки. днес ще ви споделим една дългогодишна рецепта за гръцко изкушение с този зеленчук
Ястията от тиквички са добър избор за вечеря примерно, защото обикновено са лесни за приготвяне.
съставки
тиквички 500 g
пшенично брашно 150 g
яйце 3 броя
кашкавал 100 g
лук 1 брой
Слънчогледово масло 50 ml
сол 0,5 ч.
бакпулвер 1 ч. Л
Провансалски билки 0,5 ч. Л.
подправки на вкус
подготовка
Готвене на тиквички: изплакнете ги старателно и ги обелете, след това ги настържете върху финно ренде. Същото направете и с кашкавала и подправките (магданоз или копър) ситно нарязани заедно с лука.
Пресейте брашното с бакпулвер и сол, добавете провансалски билки. Разбийте яйцата, налейте маслото (по-добре е да вземете зехтин) и смесете тестото.
Тестото се смесва с маса от тиквички и се поставя в намаслена форма. Печете тортата за 40 минути на 180 градуса и не забравяйте да я оставите да изстине преди сервиране.
Парче от тази запеанка перфектно задоволява глада, а към съставът му може да донбавите винаги парче варено филе или червена чушка. Сега, в разгара на сезона от тиквички , тази рецепта е много популярна и с основание - зеленчукови пайове винаги и навсякъде ще бъдат подходящи. Ако харесвате нашата версия на гръцка запеканка с тиквички , споделете тази рецепта с приятелите си!