Тортата, която ще остави гостите ви без думи и всички ще искат по още едно парче

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Тортата, която ще остави гостите ви без думи и всички ще искат по още едно парче
Тортата, която ще остави гостите ви без думи и всички ще искат по още едно парче
226938
Тортата, която ще остави гостите ви без думи и всички ще искат по още едно парче
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Египетска торта - за тази рецепта ще ви молят всички гости!

Вижте рецептата за Египетска торта, с която ще възхитите всичките си гости!

 

За тестото на всеки блат:

3 белтъка

2.5 супени лъжици захар

1/2 с.л. брашно

50 грама смлени ядки (орехи или лешници).

Ще ви трябват общо три блата за тортата, т.е.

тези съставки се умножават по 3 и всеки блат се пече по отделно.

 

За крема:

10 жълтъка

10 супени лъжици захар

5 супени лъжици брашно

2 пакетчета ванилова захар

350 мл. мляко

170 грама масло

 

За хрупкавия пълнеж:

350 мл. сметана

200 грама захар

120 гр. нарязани на ситно орехи или лешници.

 

Начин на приготвяне:

1) За крема: смесете жълтъците, захарта, брашното, ваниловата захар и млякото. Бъркайте сместа постоянно почти докато заври. Преди завирането на крема го махнете от котлона и продължете да бъркате още около 2 минути. Охладете. Нарежете маслото на кубчета и го добавете в крема, разбийте с миксер, докато се получи гладък крем.

2) Докато кремът изстива, пригответе блатовете за тортата. Разбийте белтъците на твърда пяна, добавете захарта и продължете да разбивате така, че пяната да стане лъскава.

3) Добавете брашното и ядките, разбърквайте внимателно до получаването на гладко тесто. Изсипете тестото в покрита с хартия за печене форма или намазана с малко форма. Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса за около 20 минути. Охладете!

4) Разтопете захарта в тенджера така, че леко да се карамелизира. Веднага го излейте върху хартия за печене.

5) Имайте предвид, че захарта се втвърдява бързо. Сгънете хартията на две и с помощта на точилка натрошете на малки парченца, но не и на прах, като целта е да се получи хрупкав слой.

6) За хрупкавия пълнеж на Египетската торта: Разбийте сметаната. Смесете я с карамелизираната захар и счуканите орехи.

7) На всеки блат разпределете 1/3 от крема.

8) Върху крема разпределете и от хрупкавия пълнеж, така че да се получат два пласта от блат, айчен крем и хрупкав пълнеж.

9) Накрая покрийте с остатъка от крема. Украсете с ядки.

 

Насладете се на вкусната и много оригинална торта.

 
Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft