Яйцата се разбиват със захарта до побеляване;
Бавно се прибавят 5 с.л. вода и предварително пресятото брашно. В последната лъжица брашно се размесва бакпулвера;
Разбърква се добре с лъжица и се изсипва в предварително намазана с олио и посипана с брашно форма за печене (може да се използва и хартия за печене);
Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса, до готовност, проверява се по метода на суха клечка за зъби, около 30 мин.
След като блатът е опечен, се разрязва с конец или с нож на 3 блата, които се сиропират със сиропа на компота;
Кремът се приготвя като към заврялото мляко се добави захарта и нишестето, разтворено в 100 мл предварително отделено мляко. След като заври крем-нишестето се вари на слаб огън до сгъстяване;
Блатовете се съединяват като се пълнят с крем, а отгоре тортата се покрива цялата с крем;
По желание се посипва със смлени орехови ядки или с настърган шоколад.