Свежа торта с вкус на череши, лесни и за приготвяне и с вълшебен, "УАУ" вкус.
Комбинацията на черешите с ванилов пудинг, допълнен с вкус на ром е уникална и ще ви хареса!
Тесто
- 2 яйца
- 2 супени лъжици кафява захар
- 1 супена лъжица вряща вода
- 1 супена лъжица масло
- 2 супени лъжици брашно
- 1 супена лъжица галета
- 1/2 чаена лъжичка бакпулвер
- няколко капки есенция ром
Пълнеж
- 1 пакетче пудинг ванилия
- 5 супени лъжици захар
- 330 мл. вода
- 300 гр. череши (без костилките)
Шоколадов дресинг
- 100 гр. черен шоколад
- 1 супена лъжица масло
За декориране
- 40 гр. сметана за декорация
- 10-12 череши
~ Тесто ~
1. Разбъркват се яйцата със захарта, се добавя врялата вода, маслото, брашното, смесено с бакпулвер, галетата и ромовата есенция, която придава специален елемент към атмосферата.
За тези, които обичат вкуса на рома може да добавят и 1 супена лъжица ром.
Печете на 200 градуса около 15-20 минути, в намазнен и набрашнен калъп за печене (аз използвах с диаметър 23 см., на който се разделят страните). Охлажда се.
~ Пълнеж ~
2. Черешите се измиват, изваждат се костилките
3. Едно пакетче пудинг ванилия се смесва с 5 супени лъжици захар, от 330 мл вода се взима една част и се смесва с пудинга и захарта, останалата част от водата се оставя да заври и в нея се вари пудинга. Разбърква се бързо, да се получи гъст прозрачен пудинг, в него се поставят черешите, разбърква се и се разпределя върху тестото.
4. Оставя се в хладилника докато се охлади добре, докато пудингът се втвърди като желе.
5. На пара се топи шоколада с маслото и се разпределя върху плънката от череши и пудинг. Охлажда се и се украсява с със сметаната отстрани и с още череши за красота.