Ангелски сълзи е доста популярна торта , която се отличава сред другите със своя деликатен вкус. Ако харесвате чийзкейк, крем пита и подобни типове сладкиши, то торта Ангелски сълзи определено е за вас.
Торта Ангелски сълзи
Продукти:
160 гр. брашно
2 с.л. захар
1 ч.л. бакпулвер
1 яйце
500 гр. фина извара
80 гр. масло
3 жълтъка
100 гр. заквасена сметана
1 с.л. грис
1 с.л. ванилена захар
3 белтъка
3 с.л. пудра захар
50 гр. захар
Приготвяне:
Замразете маслото и го настържете на едро ренде.
Пресейте брашното и го добавете към маслото заедно със захарта и бакпулвера. С ръце стрийте всичко на трохи и добавете яйцето, омесете.
Покрийте съда с тестото с фолио и го поставете в хладилника за 1 час
За пълнежа разбийте леко жълтъците и ги смесете с изварата, след което добавете заквасена сметана, грис, лимонова или портокалова кора, ванилова захар и кристалната захар. Пасирайте сместа с пасатор до гладкост и оставете за 30 минути. Това е необходимо, за да набъбне грисът и десертът да стане нежен.
Поръсете работната повърхност с брашно и разточете тестото на слой, така че да се побере във формата и да се оформи борд по стените.
Поставяме тестото във формата, изсипете пълнежа в средата, изравнете.
Загрейте фурната на 180 градуса и печете 40 минути.
Разбийте белтъците с пудрата захар до твърда и плътна пяна, изсипете ги върху пълнежа. Намалете фурната на 140 градуса и печете 15 минути.
Докато се охлажда, на повърхността на тортата ще се появят капки - това са сълзите на ангела. За повече капки охладете тортата на най-студеното възможно място.