Торта Африканска кралица - няма да погледнете друга! Наситено шоколадова и пълна с луксозен крем – топи се в устата!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Торта Африканска кралица - няма да погледнете друга! Наситено шоколадова и пълна с луксозен крем – топи се в устата!
Торта Африканска кралица - няма да погледнете друга! Наситено шоколадова и пълна с луксозен крем...
5061
Торта Африканска кралица - няма да погледнете друга! Наситено шоколадова и пълна с луксозен крем – топи се в устата!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Африканска кралица - това величествено име носи тази домашна шоколадова торта . И с пълно право - богатият й и кремообразен вкус ще ви спечели още от първата хапка и ще копнеете за още и още! Бързо си запишете необходимите продукти за тази шоколадова чудесия:

Шоколадова торта Африканска кралица

Продукти:

  • 250 гр.
масло или маргарин
  • 650 г пудра захар
  • 15 яйца
  • 700 г шоколад за готвене
  • 9 супени лъжици брашно
  • 700 гр. сметана за разбиване
  • Приготвяне:

    Разбийте мекото масло с 650 г пудра захар. Отделете белтъците от жълтъците и ги разбийте отделно. Към разбитите на сняг маргарин и пудра захар добавете разбитите жълтъци, разтопения шоколад и разбитите белтъци.

    Разбийте всичко това с миксер и в отделен съд отделете от получената смес 39 с.л. След това към отделената смес добавете 9 супени лъжици брашно. В тава, застлана с хартия за печене, сложете 13 лъжици от сместа, към която сте добавили брашно и изпечете кората на 200 градуса за 10-15 минути.

    Повторете процеса още два пъти, за да получите общо 3 кори. Разбийте сметаната до гъста и пухкава консистенция. По желание добавете пудра захар, ако не е достатъчно сладка.

    Съединете блатовете: с получения шоколадов крем намажете първата кора, а върху него сложете разбита сметана, след това сложете втората кора, след това крем, разбита сметана и накрая сложете третата кора.

    Украсете цялата торта с останалата разбита сметана.

    Може да използвате и сметана с шоколадов вкус за още по-наситен аромат на готовата торта. Да ви е сладко!

    Редактор: Петя Иванова
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft