1 1/2 чаши грахамови бисквити - натрошени
1 чаша захар
1/3 чаша разтопено масло
2 (225 гр) опаковки крема сирене, размекнато
1 (560 гр) консерва ананас на парченца, отцедени (запазете сока)
5 средно големи банана
2 чаши студено мляко
2 опаковки инстантен пудинг ванилия (без варене)
1 (225 гр.) опаковка сметана за разбиване (студена)
1 чаша накълцани орехи
Смесете грахамовите трохи, 1/4 чаша захар и разтопеното масло. Притиснете получената смес плътно към дъното на форма за печене с размери 22х33 см. и замразете за 10 минути. Разбийте крема сиренето с останалата 3/4 чаша захар с електрически миксер на средна скорост - така че да се получи пухкава смес. Нанесете сместа внимателно върху коричката и покрийте с ананас. Нарежете бананите в запазения ананасов сок (това ще ги предпази от покафеняване), след това ги отцедете и подредете върху ананаса. Налейте млякото в средно голяма купа. Прибавете пудинга на прах. Разбивайте с тел около 2 минути, докато сместа се сгъсти. Внимателно разбъркайте с 1 чаша от сметаната; нанесете получения крем върху банановия пласт. Покрийте с останалата разбита сметана и поръсете с орехите. Оставете в хладилник поне за 5 часа, най-добре за цяла нощ.