Торта Бяла Снежинка - любимият сладкиш на домакините в бивша Югославия - задължително го опитайте!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Торта Бяла Снежинка - любимият сладкиш на домакините в бивша Югославия - задължително го опитайте!
Торта Бяла Снежинка - любимият сладкиш на домакините в бивша Югославия - задължително го опитайте!
703
Източник: За Жената
Торта Бяла Снежинка - любимият сладкиш на домакините в бивша Югославия - задължително го опитайте!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Рецептата открихме в един от кулинарните канали в YouTube, където можете да намерите различни интересни рецепти от времето на Югославия. Оригиналното име на сладкиша е Торта Бяла Снежинка , а всички от този период със сигурност помнят вкуса му.

Решихме, че ще ви е интересно да опитате един от най-прочутите десерти на Балканите - ето необходимите продукти:

Торта Бяла Снежинка

Продукти:

За блата:

  • 7 белтъка
  • 1 яйце
  • 7 супени лъжици захар
  • 7 супени лъжици брашно
  • 3 супени лъжици хладка вода

За крема:

  • 7 жълтъка
  • 7 супени лъжици захар
  • 6 супени лъжици брашно
  • 1 супена лъжица нишесте
  • 800 мл прясно мляко
  • 250 г маргарин или масло

За сиропиране:

  • 100 мл прясно мляко
  • 1-2 супени лъжици ром

За украса:

  • бита сметана
  • настърган черен шоколад

Приготвяне:

Първо се разделят белтъците и жълтъците. Белтъците и захарта се разбиват на твърд сняг. След това постепенно добавете брашното, хладката вода и едно цяло яйце.

блат торта

Снимка: youtube

Изсипете сместа във форма за печене и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса.

Може да регулирате температурата според вашата фурна и да проверявате с клечка за зъби дали е изпечено. Блатът трябва да остане светъл на цвят.

Кремът ще приготвите, като разбиете жълтъците в прясното мляко, добавите брашното, захарта и нишестето. Разбъркайте добре, така че да няма бучки, и сложете на умерен огън. Когато сместа стане гъста, оставете за кратко да се охлади и добавете маргарина/маслото, което предварително е размекнато.

гъст пудинг

Снимка: youtube

маслен крем

Снимка: youtube

Блатът се залива с млякото и рома и когато кората се напои, се намазва с охладения крем.

сиропиране блат

Снимка: youtube

крем върху блата

Снимка: youtube

След това разбийте сметаната, намажете върху крема и поръсете с настърган черен шоколад.

торта Снежинка

Снимка: youtube

парче торта сметана

Снимка: youtube

Да ви е сладко!

парче торта Снежинка

Снимка: youtube

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft