Мойте Рецепти
Загрейте фурната на 180°C и намазнете добре 2 форми за торта с диаметър около 20 см.
Отмерете какаото в купа, добавете врящата вода и разбъркайте до гладка смес, след което добавете останалите продукти в изброената последователност, като непрекъснато бъркате на ръка или с миксер. Разделете тестото между приготвените форми и ги изпечете за около 25-35 минути (блатовете трябва да се надигнат добре и да се отделят леко от стените на формите).
За крема и глазурата:
Смесете шоклада и сметаната в купа и я поставете върху съд с вряща на бавен огън вода. Бъркайте, докато шоколадът се разтопи, след което дръпнете от огъня и оставете шоколадовата смес да изстине и почти да се втвърди.
Намажете всеки блат с конфитюр и ги слепете с част от крема. Отгоре покрийте тортата с останалия шоколадов крем.