Обожаваме рецепти като тази! Бързи, а същевременно с невероятен резултат. Днес ви предлагаме да приготвим заедно тази Торта в купа за 5 минути - ще се топи в устата ви, обещаваме! Можете да я приготвяте и всеки ден, и няма да ви омръзне...
Торта в купа за 5 минути
Продукти:
- 350 г мини бисквити или бисквити по избор
За крема:
- 1 литър прясно мляко
- 1 яйце
- 1 чаша захар (180 г или на вкус)
- 3 супени лъжици нишесте
- 2 супени лъжици брашно
- 1 пакетче ванилова захар
- 1 пакетче суха сметана ( 75 g)
За шоколадовата глазура:
- 2 чаши мляко (400 мл)
- 80 г захар
- 2 супени лъжици какао на прах
- 2 супени лъжици нишесте
- 40 г млечен шоколад
- 1 супена лъжица масло
Приготвяне:
1. За крема: добавете всички изброени съставки с изключение на ванилията и сметаната в тенджера, след което разбийте с бъркалка до получаване на гладка консистенция.
2. Сложете на котлона и варете до сгъстяване при непрекъснато бъркане. Когато започне да завира, се отстранява от котлона.
3. Добавете ванилова захар, разбъркайте и прехвърлете в друга купа. Покрийте крема със стреч фолио, за да не хване коричка, и оставете да изстине напълно.
4. Добавете 1 пакетче сметана на прах към охладения пудинг и разбийте до гладкост.
5. Към него добавете натрошените на ръка мини бисквити, разбъркайте, след което прехвърлете сместа в по-голяма купа и заравнете повърхността. Оставете в хладилника да се охлади.
6. За шоколадовия сос: в подходящ съд сложете млякото, захарта, какаото и нишестето, след което разбъркайте.
7. Гответе на среден огън, докато се сгъсти. Когато започне да ври, добавете шоколада и маслото и разбъркайте, докато се разтопят. Оставете шоколадовия топинг да изстине.
8. След като изстине, се изсипва върху десерта и се заравнява. Декорирайте със ситно смлени лешници.
Да ви е сладко!