Торта в тиган - топи се в устата!

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Торта в тиган - топи се в устата!
Торта в тиган - топи се в устата!
admin
Добавена от: admin
249365
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:
1 консерва карамелизирано кондензирано мляко
1 яйце 
1 ч.л. сода, угасена в малко оцет
450-470 грама брашно
За крема:
2 яйца
2 с.л. брашно
500 мл прясно мляко
1 ч.ч. захар
1 пакетче ванилова захар
200 гр. масло
1 ч.ч. натрошени орехи

Блатовете се приготвят много бързо, затова е най-добре първо да се приготви кремът. В тенджера изсипете млякото, добавете 2 яйца, 2 супени лъжици брашно, чаша захар и пакетче ванилова захар, разбийте сместа добре и сложете на бавен огън. Варете, като разбърквате непрекъснато, докато се сгъсти. Към горещия крем прибавете маслото, разбъркайте и покрийте с прозрачно фолио, докато кремът е горещ.
Сега пристъпете към блатовете. В купа изсипете една консерва с карамелизирано кондензирано мляко (може да го приготвите сами, като сварите консервата на бавен огън в тенджера с вода за 2,5 часа), добавете яйцето и разбъркайте добре. После добавете содата, угасена с оцет, и постепенно изсипете брашното.
Когато стане трудно да се бърка с лъжица, изсипете тестото върху работната повърхност и доомесете. Тестото трябва да е меко и еластично.
Разделете тестото на 8 равни топки.
Разточете всяка топка на кора и набодете с вилица на няколко места. Загрейте незалепващ тиган на умерен огън и започнете да печете блатовете. Пекат се много бързо - буквално за една минута, след което се обръщат веднага.
Така се изпичат всички 8 блата. 
След това с чиния с подходящ размер очертайте и изрежете всички блатове. Изрезките запазете за поръсване на торта.
Започнете да сглобявате тортата като мажете блатовете с още горещия крем - попива много бързо. 
След това намажете с крема и отгоре и отстрани.
Поръсете тортата с натрошените на трохи изрезки и добавете нарязаните на ситно орехи. 
Тортата се оставя да престои в продължение на час-два преди консумиране.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft