обелени и тънко нарязани филийки от киви (колкото е необходимо, за да се образува формата на тортата)
няколко банана, нарязани по дължина
кокос (1/2 чаша)
кокосово мляко (1/4 чаша)
фурми без семки (половин чаша)
пакет обикновени бисквити
Забележка: количеството на продуктите е ориентировъчно, зависи от големината на съда, в който ще правите тортата.
Сложете кокоса, кокосовото мляко и фурмите в блендер и смелете, докато се получи хомогенна смес (не твърде рядка, ако е рядка, добавете още фурми).
На дъното на кръгла купа (предварително покрита със свежо фолио) подредете ред банани, след това покрийте със сместа от кокос и фурми, отгоре подредете ред бисквити, ред киви, пласт от кокосовата смес и отново - ред бисквити и ред банани. Продължете по този начин, запълвайки бавно чинията.
Щом се образува полукълбо, оставете го в хладилник за няколко часа, докато стегне сместа. След това внимателно обърнете върху тортена чиния и отстранете фолиото. Покрийте тортата добре с филийки от киви и евентуално оформете глава, крака и опашка.