Торта Индианка

вход през zajenata.bg
Торта Индианка
admin
Добавена от: admin
11809
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

6 цели яйца
10 супени лъжици захар
6 супени лъжици вряща вода
10 супени лъжици брашно
6 супени лъжици смлени ядки
1 бакпулвер
850 гр. прясно мляко
3 пакетчета пудинг ванилия
200 гр. масло/маргарин
200 гр. пудра захар
2 пакетчета ванилова захар
Освен това:
100 гр. разтопен шоколад
1 супена лъжица масло

Една позабравена торта от детството - мека и сочна! 

Яйцата се разбиват в купа със захарта, добавят се врялата вода, брашното, смесено с бакпулвера, и накрая - смлените ядки. Всичко се разбърква много добре и се прехвърля в правоъгълна форма или тава, покрита с намазнена хартия за печене. Пече се на 200 градуса до готовност.

За пълнежа:
Отделяме около 200-300 гр. от млякото (разбиваме го с пудинга на прах), а останалата част от млякото слагаме. Преди да достигне точка на кипене, наливаме и разтворения пудинг и бъркаме, докато се получи кремообразна смес. Преди края на варенето се добавят ванилите и кремът се охлажда.

Мекото масло/маргаринът се разбива добре с пудрата захар и се добавя към охладения пудинг лъжица по лъжица, като се бърка много добре, за да се хомогенизира сместа. 

Шоколадът се разтопява на водна баня с маслото. Разтопеният шоколад се намазва върху блата. ЩОм се повтвърди, блатът се нарязва надлъжно на 3 ленти. Всяка лента се намазва с пълнежа, като част от него се заделя за украсата. Блатовете се съединяват, отгоре тортата се украсява с останалия крем. Може да се поръси с ядки и шоколад - според предпочитанията! 
 

Идея: в плънката по желание се добавят счукани орехи или други ядки.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft