Торта Киндер

вход през zajenata.bg
Торта Киндер
admin
Добавена от: admin
30944
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

6 белтъка
250 гр. захар
1 супена лъжица лимонов сок
150 гр. запечени и едро нарязани лешници

200 гр. течен шоколад
2 пудинга ванилия
2 пудинга шоколад
есенция ром и ванилия
100 гр. шоколад за готвене
250 гр. захар
1 л прясно мляко
6 жълтъка
100 гр. масло или маргарин
Малко шоколад за поръсване

За блата:

Разбийте белтъците на твърд сняг със захарта и добавете лимоновия сок. Към сместа прибавете лешниците и прехвърлете в покрита с хартия за печене форма или тавичка. Печете около 1 час на 150 градуса. Готовия и охладен блат разрежете на 2 и намажете всяка половина с малко течен шоколад.

За крема: 

Разбийте жълтъците със захарта и ги добавете към ваниловия пудинг. Сварете ги в 1/2 л прясно мляко, към което сте добавили екстракт от ванилия. Към готовия крем добавете 50 гр. масло. Шоколадовия пудинг сварете в останалото мляко и добавете към него 100 гр. шоколад и екстракта от ром. В още топлия шоколадов крем добавете останалото масло. 

Подреждане на тортата:
Поръсете долния блат с натрошени лешници, намажете с течен шоколад, ванилов крем, шоколадов крем. Повторете с втория блат, а отгоре обилно поръсете тортата с настърган шоколад.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft