Това наистина е Кралица сред тортите - много е вкусна и винаги се изяжда цялата. Рецептата е комбинация от най-добрите торти и се приготвяе по възможно най-простия начин. Опитайте и вие Торта Кралица с пудинг-блатове и деликатен млечен крем - няма как да не ви хареса!
Торта Кралица
Продукти за кафявия блат:
5 белтъка
5 супени лъжици захар
1 шоколадов пудинг
За жълтия блат:
5 белтъка
5 супени лъжици захар
1 ванилов пудинг
За белия блат:
5 белтъка
5 супени лъжици захар
3 супени лъжици нишесте
За крема:
15 жълтъка
10 супени лъжици захар
10 супени лъжици брашно (пълни)
1 литър прясно мляко
1,5 пак.
400 г подсладено какао (Нескуик)
300 г разбита сметана
Начин на приготвяне:
Кафяв блат: Разбийте белтъците със захарта на твърд сняг, след това постепенно добавете пудинга на прах, след което изпечете блата (в намазнена и набрашнена средна тава 25х30 или кръгла форма за торта. Може да застелете формата и с хартия за печене. Пече се на 180 градуса, около 15 минути.
За жълтия блат: Приготвя се като кафявия - разбийте белтъците със захарта на твърд сняг, след това внимателно разбъркайте пудинг на прах и изпечете по описания горе начин.
За бялата кора: Разбийте белтъците със захарта на твърд сняг и след това внимателно добавете нишестето, за да остане сместа ефирна, след което изпечете по познатия вече начин.
За крема: Разбийте 15 жълтъка с 10 супени лъжици захар, след което добавете 10 супени лъжици брашно и 200 мл прясно мляко. Сварете всичко в останалите 800 мл прясно мляко. Докато е горещ кремът, в него се добавят 200 гр. Нескуик, а когато се охлади хубаво, се добавя разбитото меко масло, разбърква се добре, след което се добавят още 200 гр. Нескуик.
Разбийте отделно 300 г сметана с 300 мл мляко.
Подреждане: бяла кора, крем, разбита сметана, жълта кора, крем, разбита сметана, кафява кора, крем, разбита сметана.
Забележка: ако кората е препечена, тя се свива. Знак, че е готова - когато започне да се отделя от стените на формата!