Тортата, която не случайно се казва "Лакомка"! Безумно вкусна и топяща се в устата, така че няма как да не я опитате, а за всички около вас да не говорим! Торта "Лакомка" за лакомници!
Необходими продукти:
За блата:
- 1,5 чаена чаша брашно
- 1 пакетче бакпулвер
- 500 грама варено кондензирано мляко
- 3 яйца
- щипка сол
- 60 грама краве масло
- 1 супена лъжица сухо мляко
- 1 пакетче ванилова захар
- настъргана кора от един портокал
- 2 супени лъжици какао на прах
- 1 супена лъжица вода
За крема:
- 400 милилитра сладкарска сметана
- 400 грама заквасена сметана
- 4 супени лъжици пудра захар или захар
- 1/2 чаена лъжичка ванилова захар
- 1 желатин
- 60 милилитра студена вода
За украса:
50 грама смелени ядки
Начин на приготвяне:
Приготвяне тестото, като първо смесите сухите съставки без солта и какаото след това ги пресейте. В купа разбийте яйцата заедно с щипка сол.
Разделете тестото на две неравни части. Към по-голямата част добавете настърганата портокалова кора, разбъркайте и разделете отново на 2. Към третата, по-малката част, сипете какаото на прах и водата и смесете добре.
Вземете форма за печене и покрийте с хартия. Сипете една половина от сместа, заравнете и и поставете в предварително загрята до 180 градуса фурна. Печете за 15-тина минути или до суха клечка. Повторете с другите е 2 смеси.
Готовите блатове поставете да се охладят напълно. След това махнете хартията и изрежете стърчащите им краища. С ръце направете излишните парчета на трохи.
Пригответе крема, като в купа смесите заквсената сметана с пудрата захар и ваниловата захар. Разбъркайте добре. В купа с миксер разбийте сладкарската сметана. След това добавете към заквасената. Бъркайте с шпатула, докато компонентите се смесят напълно.
В отделен съд разтворете желатина заедно със студената вода. Разбъркайте и оставете да набъбне. След това разтопете на водна баня или микровълнова фурна за 10 секунди.
Свалете и охладете за 3-4 минути. След което сипете към крема и разбъркайте хубаво.
Завършете десерта, като слепите млатовете с крем. В средата поставете какаовия блат. След това намажете тортата с останалия крем от всички страни. Декорирайте с натрошените трохи и смелени ядки по желание.
Сложете тортата в хладилник за 24 часа или докато стегне добре. След това извадете и поднесете.