От яйцата се отделят жълтъците и се разбиват заедно със захарта. Сместа се поставя да ври на водна баня, докато се сгъсти, като непрекъснато се разбива с миксер.
Отделно се разбива маргаринът и към него се добавя предварително охладената готова смес от жълтъците (трябва да бъде охладена, в противен случай ще се пресече). След това белтъците се разбиват на твърд сняг и се добавят към смлените бисквити. Тази смес се разбърква с крема от жълтъците, след което се разделя на две части. В едната част се добавят разтопените бели шоколади, а в другата - тъмните.
Правоъгълна дълбока тавичка се покрива с алуминиево фолио и на дъното й се нареждат обикновени бисквити, потопени в мляко, така че да покрият и стените на тавата. След това се поставят кремовете един върху друг, първо белият, а след това - кафявият. Отново се нарежда ред бисквити, потопени в топло мляко. Тортата се оставя в хладилника 24 часа, след което се обръща върху тортена чиния и се украсява с разбита сметана.