Едни от най-популярните торти са именно тези, които се приготвят бързо, с бисквити и крем, който обикновено се приготвя от пудинг с различни вкусове, а между блатовете най-често се слагат банани или някакви освежаващи горски плодове.
Освен че се приготвят бързо, защото фурната изобщо не се използва, бисквитените торти са много вкусни, буквално се топят в устата, а успешно може да ги украсите така, че да заприличат на най-добрия сладкарски шедьовър. Този път ви представяме рецептата на Анна Мария, която използва лешникови карамелени бонбони, които разтопени в пудинга придават изключителен аромат и вкус на тортата. Ето какво ви трябва за нейната бисквитена торта "Мням мням":
Бисквитена торта Мням-Мням
Продукти:
600 г бисквити по избор и вкус
1 литър прясно мляко
10 супени лъжици захар (или на вкус)
3 пакетчета пудинг с вкус на карамел (или ванилия) (120 г)
250 г маргарин или масло
200 г пудра захар
300 г сметана на прах
100 г лешникови карамелени бонбони (Тофифи)
400 мл газирана вода
50 г шоколад
Приготвяне:
В тенджера се слагат 800 мл прясно мляко заедно с 10 лъжици захар и се загряват на умерена температура, докато млякото заври. Изсипете пудинга в останалото мляко (200 мл) и го разбийте добре, докато се разтвори и няма бучки.
Щом млякото заври, намалете малко температурата или отместете тенджерата настрани, след което на тънка струя при непрекъснато бъркане добавете разбития пудинг, за да се разтвори в горещото мляко.
Сварете пудинга, както обикновено, за няколко минути, като бъркате непрекъснато, докато достигнете желаната консистенция, както обикновено варите всеки пудинг. След това оставете тенджерата настрана и докато пудингът е горещ, добавете карамелените бонбони и разбъркайте, докато се разтопят напълно.
След това оставете кремът да се охлади напълно до стайна температура, като разбърквате от време на време, за да не хване коричка или покрийте тенджерата с прозрачно стреч фолио. Нарежете маслото на тънки листчета и го оставете да омекне на същата стайна температура.
Към омекналото масло се добавя пудрата захар и се разбива на пяна с миксер, докато стане кремообразна сместа. След това лъжица по лъжица добавяме към нея охладения пудинг и разбиваме до пълното му обединяване в мек и копринен крем.
В отделна купа разбийте сметаната с газираната вода. Разделете разбитата сметана и крема по равно на три части. В поднос за сервиране наредете бисквитите една до друга в един ред, овкусете 200 г бисквити (или според размера на вашата форма).
Върху подредените бисквити се намазва една трета от крема и се заравнява, след това една трета от разбитата сметана, след което се нарежда втори ред бисквити. След това отново намажете една трета от крема, след това втората третина от разбитата сметана, след което повторете процедурата още веднъж.
Останалата част от крема се разпределя върху последния слой бисквити и се завършва с разбита сметана. Заравнете добре, отгоре настържете 50 г шоколад или украсете по желание. Оставете тортата в хладилника за няколко часа или най-добре цяла нощ.
Да ви е сладко!