200 гр. масло
1 чаша светла бира
3 чаши брашно
1 ч.л. бакпулвер
Крем:
700-800 мл прясно мляко
1 чаена чаша захар
5 жълтъка
1 ч.л. ванилова захар
3 с.л. картофено нишесте
1 консерва карамелено кондензирано мляко (вари се за 2-3 часа заедно с консервата в тенджера с вода)
Студеното масло втрийте в брашното с бакпулвера, така че да се образуват трохи. Добавете бирата и омесете тесто (ако е сухо, е необходимо да се добави бира). Разделете тестото на 6 топки, увийте ги във фолио и ги сложете на студено за час-два.
Крем:
Разбийте жълтъците със захарта и ванилената захар. Добавете нишестето и разбъркайте добре. Изсипете млякото, разбъркайте и сложете сместа на водна баня, докато се сгъсти (периодично се разбърква).
Оставете крема да се охлади и добавете консервата кондензирано мляко. Разбийте добре.
Разточете от топките тесто кори с еднакъв диаметър (може да очертаете с капака на тенджера), набодете ги добре с вилица, за да не се образуват мехурчета при печенето, и ги изпечете до златист цвят.
Една от корите натрошете за украсата (или ако изрязвате блатовете след печене, използвайте изрезките от тестото).
Намажете всяка кора с крем, с изключение на последната (най-горната). Оставете малко крем за отгоре и отстрани на тортата.
Увийте я във фолио и отгоре поставете някаква тежест, след което пъхнете за една нощ в хладилника.
Готовата торта намажете с останалия крем от всички страни.
След това я поръсете с натрошените кори.
Поднесете тортата добре охладена.