Торта Наполеон с бира

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Торта Наполеон с бира
Торта Наполеон с бира
admin
Добавена от: admin
46500
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

200 гр. масло

1 чаша светла бира

3 чаши брашно

1 ч.л. бакпулвер

Крем:

700-800 мл прясно мляко

1 чаена чаша захар

5 жълтъка

1 ч.л. ванилова захар

3 с.л. картофено нишесте

1 консерва карамелено кондензирано мляко (вари се за 2-3 часа заедно с консервата в тенджера с вода)

Студеното масло втрийте в брашното с бакпулвера, така че да се образуват трохи. Добавете бирата и омесете тесто (ако е сухо, е необходимо да се добави бира). Разделете тестото на 6 топки, увийте ги във фолио и ги сложете на студено за час-два.

Крем:

Разбийте жълтъците със захарта и ванилената захар. Добавете нишестето и разбъркайте добре. Изсипете млякото, разбъркайте и сложете сместа на водна баня, докато се сгъсти (периодично се разбърква).

Оставете крема да се охлади и добавете консервата кондензирано мляко. Разбийте добре.

Разточете от топките тесто кори с еднакъв диаметър (може да очертаете с капака на тенджера), набодете ги добре с вилица, за да не се образуват мехурчета при печенето, и ги изпечете до златист цвят.

Една от корите натрошете за украсата (или ако изрязвате блатовете след печене, използвайте изрезките от тестото).

Намажете всяка кора с крем, с изключение на последната (най-горната). Оставете малко крем за отгоре и отстрани на тортата.

Увийте я във фолио и отгоре поставете някаква тежест, след което пъхнете за една нощ в хладилника.

Готовата торта намажете с останалия крем от всички страни.

След това я поръсете с натрошените кори.
Поднесете тортата добре охладена.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft