От продуктите за тестото се омесва меко маслено тесто, което се разделя на 7-8 равни топки. Оставят се да починат на хладно място (може и в хладилник). От корите се разточват тънки кори и се изпичат поотделно, като предварително се набождат с вилица. Щом изстинат, корите се мажат с крема (една кора се заделя за украса).
Приготвяне на крема:
Жълтъците се отделят от белтъците и се разбиват със захарта, брашното и 1ч.ч. от млякото. Тази смес се налива на малки порции във врящото мляко (1 литър). След като кремът се сгъсти, се оттегля от огъня и се оставя леко да изстине. Към него се прибавят разбитите на сняг белтъци, ванилията и малко краве масло. След като се намаже между блатовете, останалият крем се разнася добре върху цялата торта. Последната кора се натрошава и с нея се наръсва обилно тортата. По желание могат да се добавят още печени орехи или фъстъци.
Торта Наполеон с точени кори
3 Юни 2013
114489
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари