ТОРТА НА ТОРТИТЕ: Най-вкусната рецепта, създавана някога! Прави се от съставки, които имате в кухнята си:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
ТОРТА НА ТОРТИТЕ: Най-вкусната рецепта, създавана някога! Прави се от съставки, които имате в кухнята си:
ТОРТА НА ТОРТИТЕ: Най-вкусната рецепта, създавана някога! Прави се от съставки, които имате в...
2827
Източник: За Жената
ТОРТА НА ТОРТИТЕ: Най-вкусната рецепта, създавана някога! Прави се от съставки, които имате в кухнята си:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Една от любимите торти, която винаги се изяжда до последната трошичка на рождени дни у дома. Реже се прекрасно, същевременно е сочна и кремообразна, а комбинацията от ядки и шоколад изглежда любима на всички.

Състои се от няколко различни слоя, като всяко парче се топи в устата. Чудесна е и за покриване с фондан, както и друга украса. Ето какво ви трябва за тази Торта на тортите :

Торта на тортите

Продукти за една кора (а са необходими три):

  • 5 белтъка
  • 8-10 супени лъжици пудра захар
  • 2 супени лъжици брашно
  • 5 супени лъжици смлени орехи

За крема: 

15 жълтъка

1 л прясно мляко

5-10 с. л. захар

9 с. л. брашно

250 г масло 

200-250 г пудра захар

200 г шоколад

200 г смлени орехи

180 г сметана за разбиване с вкус на ванилия

1 чаша студено мляко или газирана вода

За украса:

  • може да се украси с разбита шоколадова сметана или бита сладкарска сметана, след което се добавя разтопен шоколад или сладко какао на прах. Ако правите тортата за специален повод, можете да я покриете с фондан и фигурки (готови или домашни).

Ако я приготвяте за всеки ден или не обичате фондан, можете да я залеете с шоколадова глазура или да я поръсите с настърган шоколад, смлени и натрошени ядки... Корите се пекат във форма или тавичка с размери 30х20 см. или с приблизителни размери.

Приготвяне: 

След като застелете тавата с хартия за печене, веднага включете фурната да загрява на 200 градуса, защото тестото за корите се приготвя бързо. Отделете белтъците от жълтъците в отделни купички. Разбийте белтъците на пяна като постепенно добавяте захарта.

След като получите плътен и лъскав бял сняг, добавете пресятото брашно и смлените орехи, след което внимателно разбъркайте с лъжица, за да се изравнят съставките, но все пак сместа да остане пенлива и въздушна. Разстелете я равномерно във формата и я заравнете отгоре.

белтъци с орехи

Снимка: YouTube

Сложете да се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 7 минути или преценете колко ви трябва. Повторете същата процедура още два пъти, т.е. изпечете общо три еднакви кори (преди сглобяване на тортата можете да напоите всяка кора малко с мляко, за да е по-сочна).

кори от белтъци

Снимка: YouTube

Приготвяне на крема: Отделете 200 мл мляко и сложете 800 мл мляко в тенджера да заври. Разбийте жълтъците на крем с 5 супени лъжици захар или добавете още по ваш вкус.

жълтъци със захар

Снимка: YouTube

След това добавете 9 супени лъжици брашно и 200 мл прясно мляко, което отделихте. Разбъркайте добре, за да стане сместа еднородна, да няма бучки. Когато млякото заври в тенджерата, намалете котлона и добавете сместа с разбитите жълтъци.

Разбърквайте непрекъснато и гответе крема докато се сгъсти хубаво като пудинг. Оставете го настрана и веднага го разделете на две равни части. В едната част добавяме начупения на кубчета шоколад и бъркаме докато се разтопи. Това е шоколадовият крем.

купички с крем

Снимка: YouTube

шоколад в пудинга

Снимка: YouTube

В другата част от крема се добавят смлените орехи, след което се разбъркват добре, за да се поемат и изравнят в топлата смес. Оставете двата крема настрани да се охладят, като разбърквате от време на време или ги покрийте с прозрачно фолио, за да не хващат коричка.

Когато изстинат, ги разбийте отново, след което към всеки добавете половината от маслото, предварително размекнато и разбито на пяна. Смесете ги с миксер до гладкост.

масло в крема

Снимка: YouTube

Остава да разбиете ваниловата сметана с млякото и да започнете сглобяването на тортата. Можете да го направите върху специална тортена чиния или във форма, застлана с фолио.

сглобяване торта

Снимка: YouTube

РЕДЕНЕ: кора, шоколадов крем, крем с орехи, кора, след това крем с орехи, кора, шоколадов крем, жълт крем... Оставете тортата да стегне добре в хладилника, като преди декориране е добре да сложите тортата във фризер за час.

крем върху блата

Снимка: YouTube

шоколадов крем върху блата

Снимка: YouTube

СЪВЕТ: Напръсках всички кори с малко мляко, за да станат още по-сочни.

сметана върху тортата

Снимка: YouTube

Тортата се реже отлично, получават се перфектни парчета.

торта с два крема

Снимка: YouTube

парче торта

Снимка: YouTube

Да ви е сладко!

торта на тортите

Снимка: YouTube 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft