Торта от бишкоти с най-вкусния крем в света! Неустоима, сочна и мекичка:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Торта от бишкоти с най-вкусния крем в света! Неустоима, сочна и мекичка:
Торта от бишкоти с най-вкусния крем в света! Неустоима, сочна и мекичка:
134481
Торта от бишкоти с най-вкусния крем в света! Неустоима, сочна и мекичка:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Това е идеална рецепта за специални поводи или когато ви се хапва нещо красиво и сладко.  Тортата от бишкоти е много простичка и лесна за приготвяне, така че може да бъде направена от напълно начинаещи в кухнята. Неустоима, сочна и мека, с два слоя бишкоти и най-вкусния крем в света ! Ето какво ви трябва за тази прекрасна Бишкотена торта :

вкусна бишкотена торта

Бишкотена торта с най-вкусния крем

Продукти:

(за форма 22х28 см):

200 г бишкоти + 150 мл мляко

ЗА КРЕМА:

5 жълтъка + 200 г захар

300 г масло

40 г пудинг ванилия (от пакетче)

70 г захар

1 пакетче ванилова захар (10 г)

400 мл прясно мляко

За белтъчна кора:

5 белтъка

160 г захар

250 г ядки (орехи)

75 г брашно

За глазурата:

100 г млечен шоколад

40 г масло

30 мл прясно мляко

За украса:

100 г бадемови люспи

Приготвяне: 

Потопете бишкотите за кратко в прясно мляко и ги подредете върху формата (шест бисквитки, на два и половина реда, общо 15 бисквитки). Оставете настрана, докато приготвяте крема от жълтъци.

Сложете жълтъците в по-дълбок съд, добавете захарта, след което разбъркайте с миксера, докато се разтопи и сместа се сгъсти.

разбити жълтъци

За термична обработка поставете купата в тенджера с вряща вода, след което продължете да разбивате още 10 минути, докато кремът се свари (на водна баня).

крем на водна баня

жълтъчен крем

Оставете да изстине, след което разбийте отново с миксера. В отделна купа разбийте 300 г масло, предварително нарязано на парчета и омекнало на стайна температура. След това лъжица по лъжица добавете маслото към крема при непрекъснато разбиване. Когато се смеси напълно, кремът е готов.

разбито масло

В тенджера смесете 40 г ванилов пудинг, добавете захарта, ваниловата захар и млякото. Разбъркайте с бъркалка, докато всички съставки се смесят добре и бучките се разтворят.

ванилов пудинг

След това сложете на огъня и варете при непрекъснато бъркане, докато се сгъсти като пудинг. Покрийте с фолио в контакт и оставете да изстине напълно. След това започнете постепенно да го добавяте към крема от жълтъци и масло.

крем ванилия

Имайте предвид, че за да направите успешен крем, когато комбинирате две смеси, и двете трябва да са с еднаква температура (жълтъци с масло, а след това и пудинг).

Когато ги комбинирате напълно в искрящ и нежен крем, разпределете половината от общото количество върху бишкотите и изравнете повърхността. Разбийте белтъците отделно, след това постепенно добавете захарта и продължете да разбивате, докато получите твърд сняг.

бишкоти с крем

Добавете брашното към белтъците, след което разбъркайте внимателно с шпатула. Добавете смлените орехи, разбъркайте, след което изсипете сместа в тава, постлана с хартия и намазана тънко с масло (22х28 см). Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 25 минути. Оставете изпечената кора да изстине, след което я поставете върху ваниловия крем.

разбити белтъци

белтъчна кора

Нанесете втората половина от крема върху белтъчната кора и го заравнете. След това наредете отново един ред бишкоти, напоени за кратко в мляко. Накрая оставете цялата торта в хладилник за един час. 

бишкотена торта

Разтопете всички съставки за глазурата на слаб огън или в микровълновата за 2 минути, след което украсете тортата. 

бишкотена торта с крем

Накрая поръсете с бадемови люспи.

бишкотена торта с бадеми

бишкотена торта с вкусен крем

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft