Торта от тиквички
11 Юни 2019
10996
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Зеленчукова интерпретация на известната червена торта. Торта от тиквички - идеалната лятна закуска. Любителите на правилното хранене определено трябва да обърнат внимание на такова ястие!
Съставки
- тиквички 1–2 бр.
- яйце 2 броя
- мляко 50 мл
- заквасена сметана 150 г
- пшенично брашно 4 супени лъжици
- сирене 100 г
- домат 2 броя
- лук 1 глова
- морков 1 брой
- червена чушка 1 брой
- кашкавал 50 г
- слънчогледово олио 2 супени лъжици
- сол на вкус
Приготвяне
- Обелете тиквичките и ги почистете от семена, ако са големи. Настържете на средна решетка.
- Добавете настъргани зеленчуци към настърганите зеленчуци.
- Смесете мляко, сол, настърган кашкавал, брашно
- Пригответе палачинките по обичайния начин.
- Нарежете лука и пипер на малки кубчета, настържете морков. Леко запържете лука в слънчогледовото масло, добавете моркови и чушки. Сложете заедно за още 7-8 минути. Охладете.
- Пригответе сметаната: разбийте сметаната с извара, добавете нарязаните зеленчуци. Поставете първата палачинка, намажете с крем, поставете задушените зеленчуци и покрийте с втората палачинка.
- Вторият слой - сметана и нарязани домати, покрийте ги с трета палачинка. Повторете последователността на процедурата, докато палачините свършат.
- Накрая намажете цялата торта със сметана.
Готово!
Сега знаете как да направите зеленчукова торта от прости и достъпни съставки. Споделете рецептата с приятели, нека те също научат за това ястие!
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари