Торта "Пет лева" за заети домакини, които не искат да се ограничават до закупени сладкиши

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Торта "Пет лева" за заети домакини, които не искат да се ограничават до закупени сладкиши
Торта "Пет лева" за заети домакини, които не искат да се ограничават до закупени сладкиши
13189
Торта "Пет лева" за заети домакини, които не искат да се ограничават до закупени сладкиши
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

НАЙ-ЛЕСНАТА ТОРТА У ДОМА

За да получите вкусна торта, трябва да изберете правилните съставки за крема . В тази рецепта ще има три възможни варианта за крема, но всяка домакиня ще избере според възможностите си и според собствения си вкус. Някой харесва повече, когато тортата е много сладка, докато други не искат да приготвят прекалено сладко лакомство . Затова помислете внимателно, преди да направите избор.

СЪСТАВКИ ЗА ТЕСТОТО

  • 3 банана
  • 200 г брашно
  • 200 мл кисело мляко
  • 40 г какао
  • 1,5 ч.л разтворимо кафе
  • 1 яйце
  • 12 г бакпулвер
  • 180 г захар
  • 80 мл растително масло
  • 150 мл гореща вода 
  • 1,5 ч.л сол
  • ванилова захар

Сега представяме на вашето внимание три варианта на крем за "Пет цента". Изберете според вашия вкус и пригответе този, който ви харесва най-много. Принципът на приготвяне е един и същ за всяка рецепта. Трябва да смесите всички съставки и да ги разбиете с миксер.

СЪСТАВКИ ЗА ПЪРВИЯ ВАРИАНТ НА КРЕМА

  • 100 г заквасена сметана
  • 300 г сметана 
  • 50 г пудра захар

СЪСТАВКИ ЗА ВТОРИЯ ВАРИАНТ НА КРЕМА

  • 500 г заквасена сметана
  • 70 г пудра захар

СЪСТАВКИ ЗА ТРЕТИЯ ВАРИАНТ НА КРЕМА

  • 100 г заквасена сметана
  • 300 мл мляко
  • 2 пакета. суха сметана

ПОДГОТОВКА

Пригответе два дълбоки контейнера. Изсипете брашното и какаото в един съд, смесете тези компоненти и пресейте през сито . След това добавете захар, бакпулвер и ванилова захар към насипните съставки. Разбъркайте всичко добре.

Във втора купа смесете кисело мляко, яйце и 80 мл растително масло. Разбъркайте съставките до гладкост и внимателно ги комбинирайте със съставките от първия съд. След това пригответе кафе в отделна чаша и го изсипете в тестото веднага щом напитката се разтвори напълно и се охлади малко. Разбъркайте тестото до гладкост и го изсипете в предварително намаслена тава. Печете питките 35-40 минути на 180 градуса. И не забравяйте предварително да загреете фурната.

Нека направим първия вариант на крема, докато бъдещата торта е още във фурната. Сметаната и пудрата захар се разбиват с миксер до получаване на стабилна смес. След това постепенно добавете заквасена сметана, като внимателно омесете. Това е всичко, кремът е готов.
Веднага след като извадите формата с готовата тортена основа, трябва да я оставите да изстине напълно. Един голям блат се разделя на три части с конец. Първо направете разрези с нож и след това с конец. След като сте готови, не забравяйте да обелете и нарежете бананите на малки кръгчета.
Разпределете компонентите на тортата в следната последователност: блат, слой крем, слой банан. Можете да украсите горната част на тортата Пет копейки със сметана и банани, да добавите парченца други плодове, сладки, вафли или джинджифилови трохи, разтопен шоколад . Доверете се на въображението си и направете най-обикновената торта у дома така, както ви казва душата.

Можете да гледате процеса на приготвяне:

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft