Торта Рафаело

вход през zajenata.bg
Торта Рафаело
admin
Добавена от: admin
27226
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За блата:
5 яйца
1 ч.ч.захар
1 ч.ч.брашно
2 пакетчета ванилия
За крема:
1 консерва кондензирано мляко (около 400 гр.)
250 гр. краве масло
100 гр. кокосови стърготини
За украса:
разбита сметана, кокосови стърготини, бял шоколад

Яйцата се разделят на белтъци и жълтъци. Белтъците се разбиват на сняг. Жълтъците се разбиват със захарта и ванилията до побеляване и към тях внимателно се добавят белтъците, а накрая и пресятото брашно. Бърка се в една посока, за да не спаднат белтъците! Готовото тесто се прехвърля в намазнена и набрашнена форма за печене и се пече в предварително загрята на 160-170 градуса фурна с вентилатор.
Приготвяне на крема: маслото се разбива с миксер на крем и постепенно към него се добавя кондензираното мляко. Прибавят се и кокосовите стърготини. Готовият крем се оставя да престои в хладилника 1-2 часа, за да се стегне.
Изпеченият блат се оставя да изстине напълно, след което внимателно се разрязва на три. Всяка платка се сиропира със сок от компот, или приготвен от равни количества захар и вода сироп, и се маже с изстудения крем. Готовата торта се украсява по желание с разбита сметана, кокосови стърготини, настърган бял шоколад или част от останалия от пълнежа крем. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft