Торта Реформа - царицата на всички шоколадови торти! Бие даже нашия Гараш по вкус:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Торта Реформа - царицата на всички шоколадови торти! Бие даже нашия Гараш по вкус:
Торта Реформа - царицата на всички шоколадови торти! Бие даже нашия Гараш по вкус:
4085
Източник: За Жената
Торта Реформа - царицата на всички шоколадови торти! Бие даже нашия Гараш по вкус:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Може би вече сте срещали рецептата по кулинарните форуми - Торта Реформа е една от най-вкусните и същевременно нежни шоколадови торти. Донякъде напомня нашата "гордост" - торта Гараш, но същевременно е и по-различна от нея.

Продуктите не са евтини, но със сигурност няма да съжалявате за нито една похарчена стотинка. Дори да сте начинаещи в кухнята, ако следвате подробната рецепта по-долу, ще се радвате на отличен резултат, а семейството ви ще остане във възторг. Ето необходимите продукти:

Торта Реформа

Необходими продукти:

  • 12 белтъка
  • 250 г захар
  • 300 г смлени орехи

За крема:

  • 12 жълтъка
  • 150 г захар
  • 150 г шоколад за готвене
  • 200 г масло
  • есенция ром или коняк

За шоколадовата глазура:

  • 150 гр. шоколад за готвене
  • 60 гр. масло
  • около 100 гр. орехи за украса

Приготвяне:

Отделете белтъците и жълтъците от яйцата, които са били на стайна температура в отделни съдове. Разбийте белтъците на пяна като постепенно добавяте захарта до получаване на твърд сняг. разбийте с електрически миксер до пълното разтваряне на захарта.

белтъци в купа

Снимка: YouTube

разбити белтъци

Снимка: YouTube

Добавете 300 гр. смлени орехи и разбъркайте леко с лъжица, за да остане пухкава. Разделете сместа на две равни части (за да изпечете две големи кори, които след това ще разрежете и ще получите 4 кори). Сместа се разпределя равномерно в тава с размери 35х30 см или приблизителна.

белтъци с орехи

Снимка: YouTube

орехово тесто в тава

Снимка: YouTube

Необходимо е предварително да покриете тавата с хартия за печене. Изравнете добре сместа и сложете да се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 15-20 минути. След като едната кора се изпече, я извадете от фурната и тавата, след което повторете процедурата с втората кора.

През това време пригответе крема: разбийте жълтъците със захарта на пяна, най-добре на по-ниска скорост и за по-дълго, за да може захарта да се разтвори. След това ги сварете на водна баня за около 20 минути, докато получите кремообразна смес. Докато кремът е горещ, добавете натрошения шоколад.

жълтъци в купа

Снимка: YouTube

разбити жълтъци

Снимка: YouTube

Разбъркайте сместа, докато шоколадът се разтопи напълно и се заглади в крема. Оставете настрана да се охлади напълно, след това комбинирайте с омекналото масло на стайна температура и разбъркайте заедно, за да се комбинират. Лъжица по лъжица добавяйте крема към маслото.

пухкав жълтъчен крем

Снимка: YouTube

пухкави жълтъци

Снимка: YouTube

шоколад в жълтъците

Снимка: YouTube

масло в крема

Снимка: YouTube

Ако желаете, можете да добавите ром към този крем за вкус. Разбийте добре крема с миксер, за да се смесят всички съставки. Нарежете корите на четири части. Вземете едната кора и я поставете върху поднос за сервиране. Готовият крем също се разделя на четири части.

кора с крем

Снимка: YouTube

Върху първата кора разпределете една четвърт от крема, разпределете равномерно и заравнете. По същия начин се пълнят и останалите кори, като се редят една върху друга и отгоре се залива с шоколадова глазура или се украсява по желание.

блат с крем

Снимка: YouTube

кора върху крема

Снимка: YouTube

Да ви е сладко!

торта Реформа

Снимка: YouTube

торта Реформа разрез

Снимка: YouTube

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft