Торта СНЕЖАНКА - 100% хрупкава целувчена наслада без брашно, само с пухкав нежен крем:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Торта СНЕЖАНКА - 100% хрупкава целувчена наслада без брашно, само с пухкав нежен крем:
Торта СНЕЖАНКА - 100% хрупкава целувчена наслада без брашно, само с пухкав нежен крем:
21606
Торта СНЕЖАНКА - 100% хрупкава целувчена наслада без брашно, само с пухкав нежен крем:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Този десерт съчетава  хрупкава основа от изпечен разбит белтък с вкусен пухкав крем. Резултатът е невероятна Торта-целувка без брашно с много кремообразен вкус и изненадващ хрупкав завършек.

Вкусна бомба за всички сладкоежци - ето рецептата за уникалната Целувчена торта с крем и плодове:

Торта-целувка без брашно

Имаме нужда от:

100 г белтъци

200 г гранулирана захар

1/4 лимонена киселина

За крема :

200 мл сметана за разбиване

150 г извара

100 г кондензирано мляко

горски плодове

100 г млечен шоколад

Приготвяне:

Отделете 100 г белтъци в купа.

Разбийте с миксер.

След малко добавете лимонена киселина.

След това постепенно добавете кристалната захар, разбивайки, докато се образува плътен бял сняг. 

белтъци на сняг

Разпределете снега равномерно върху два кръга, очертани върху хартия за печене. Поставете хартията в подходяща тавичка.

С помощта на пош шприцовайте няколко целувки от останалия сняг.

целувки от белтъци

Печете в предварително загрята фурна на 100 ° C за 2 часа.

След това извадете целувчените блатове от фурната и пригответе крема.

Изсипете сметаната в купа, добавете изварата, кондензираното мляко.

Разбийте с миксер. 

сметанов крем

Когато сметаната се разбие, оформете десерта. 

Нанесете малко крем върху подходящ поднос или поставка за торта.

Поставете едната основа от изпечени белтъци и намажете с крема. 

торта с белтъци

Нанесете плодове като малини, ягоди, боровинки и т.н., върху крема.

След това покрийте с вториия трошлив белтъчен блат.

белтъчна торта с плодове

торта с белтъчен блат

Повторете процедурата, но вместо плодове сложете изпечените целувки върху крема. 

торта с целувки

Попълнете празнините с останалия крем.

Гарнирайте с разтопен млечен шоколад.

целувчена торта

Десертът е готов.

Желаем ви добър вкус!

 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft