Торта Снежинка

вход през zajenata.bg
Торта Снежинка
admin
Добавена от: admin
7847
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За пандишпана:
5 белтъка
5 супени лъжици захар
5 супени лъжици брашно
За заливане на пандишпана:
80 мл. прясно мляко
1 ванилия
За пълнежа:
400 мл. прясно мляко
5 жълтъка
100 гр. захар
50 гр. шоколад за готвене
250 гр. шоколадови сладки или бисквити
300 мл. сметана
1 пакетче желатинов фикс (желатин)

С миксер разбийте белтъците със захарта, добавете брашното, смесено с бакпулвера. Разбъркайте и получената смес изсипете във форма с подвижно дъно (откопчаваща се) с диаметър 24 см, застлана с хартия за печене. Сложете да се пече на 180-200 градуса около 20-30 минути (в зависимост от фурната). Сложете да заври млякото с ваниловата захар, залейте с него изпечения блат, който предварително сте отделили от хартията. Оставете да се охлади. За пълнежа: 400 мл прясно мляко сложете в касерола да заври, а през това време с миксер разбийте жълтъците и захарта. Врящото мляко бавно изсипете в съда, в който сте разбили жълтъците, разбърквайки непрекъснато, и върнете обратно в касеролата, Поставете отново на котлона и оставете да кипне отново. Постоянно разбърквайте с лъжица. Щом заври, веднага дръпнете млякото от котлона и в още горещото мляко сложете желатиновия фикс - оставете да се охлади. Отделно разбийте сметаната и я объркайте добре в охладения добре крем. Така приготвеният крем се оставя да изстине. В напълно охладения крем добавите натрошените или настъргани сладки и настъргания шоколад за готвене. Смесете. Излейте крема върху блата, поставете в хладилник и оставете да престои най-малко 3 часа, така че целият крем добре да се втвърди. Отстранете обръча на формата, прехвърлете вече оформената торта върху чиния и украсете по желание - с разбита сметана
Забележка: Ако не може да намерите желатинов фикс, просто вземете 1 пакетче желатин на гранули и също го сложете в топлия крем, като биете, докато се разтопи. 
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft