За пандишпана:
5 белтъка
5 супени лъжици захар
5 супени лъжици брашно
За заливане на пандишпана:
80 мл. прясно мляко
1 ванилия
За пълнежа:
400 мл. прясно мляко
5 жълтъка
100 гр. захар
50 гр. шоколад за готвене
250 гр. шоколадови сладки или бисквити
300 мл. сметана
1 пакетче желатинов фикс (желатин)
С миксер разбийте белтъците със захарта, добавете брашното, смесено с бакпулвера. Разбъркайте и получената смес изсипете във форма с подвижно дъно (откопчаваща се) с диаметър 24 см, застлана с хартия за печене. Сложете да се пече на 180-200 градуса около 20-30 минути (в зависимост от фурната). Сложете да заври млякото с ваниловата захар, залейте с него изпечения блат, който предварително сте отделили от хартията. Оставете да се охлади. За пълнежа: 400 мл прясно мляко сложете в касерола да заври, а през това време с миксер разбийте жълтъците и захарта. Врящото мляко бавно изсипете в съда, в който сте разбили жълтъците, разбърквайки непрекъснато, и върнете обратно в касеролата, Поставете отново на котлона и оставете да кипне отново. Постоянно разбърквайте с лъжица. Щом заври, веднага дръпнете млякото от котлона и в още горещото мляко сложете желатиновия фикс - оставете да се охлади. Отделно разбийте сметаната и я объркайте добре в охладения добре крем. Така приготвеният крем се оставя да изстине. В напълно охладения крем добавите натрошените или настъргани сладки и настъргания шоколад за готвене. Смесете. Излейте крема върху блата, поставете в хладилник и оставете да престои най-малко 3 часа, така че целият крем добре да се втвърди. Отстранете обръча на формата, прехвърлете вече оформената торта върху чиния и украсете по желание - с разбита сметана
Забележка: Ако не може да намерите желатинов фикс, просто вземете 1 пакетче желатин на гранули и също го сложете в топлия крем, като биете, докато се разтопи.