Торта Снежна буря с вкус на сладолед: В сладкарницата даже ще ви искат рецептата!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Торта Снежна буря с вкус на сладолед: В сладкарницата даже ще ви искат рецептата!
Торта Снежна буря с вкус на сладолед: В сладкарницата даже ще ви искат рецептата!
758
Източник: За Жената
Торта Снежна буря с вкус на сладолед: В сладкарницата даже ще ви искат рецептата!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Подготовката на торта обикновено е доста сложна и отнема много време. Но тази торта с фантастичен крем с маскарпоне и сметана можете да правите толкова често, колкото поискате!

Ако все още си нямате любима рецепта за торта за семейните празници, то предлагаме ви да опитате тази Торта Снежна буря с вкус на сладолед - ето необходимите продукти и подробната процедура по приготвянето й:

Торта Снежна буря

Продукти:

За блата:

  • 3 яйца
  • 90 г захар
  • 90 г брашно
  • 3 г бакпулвер
  • форма с диаметър 18 см

За крема:

  • 200 г разбита сметана
  • 30 г пудра захар
  • 150 г маскарпоне

За сиропа:

  • 20 г захар
  • 30 г вода

Освен това:

  • 180 г сладко от ягдои

Приготвяне:

Разбираме яйцата със захарта на пухкава пяна.

Добавяме пресятото с бакпулвера брашно, като бъркаме внимателно с тел отдолу-нагоре, за да не спадне обемът на яйцата. Застелете дъното на формата с хартия за печене и изсипете сместа внимателно вътре.

тесто за торта

Снимка: YouTube

Печете в предварително загрята фурна на 180 °C за около 30 минути.

Изпечения блат изваждаме от формата, слагаме върху хартия за печене и оставяме да се охлади.

блат във формата

Снимка: YouTube

Охладения блат разрязваме на 2 части, а от горната изрязваме върха, така че да се изравни и стане плоска.

разрязване блат

Снимка: YouTube

Изрезките слагаме в блендер и смиламе на трохи.

изрезки в блендер

Снимка: YouTube

Разбиваме течната сметана с маскарпонето и захарта до пухкав крем.

крем маскарпоне

Снимка: YouTube

Прехвърлете получения крем в сладкарски пош. В друг пош сложете течното сладко от ягоди (най-добре е да използвате конфитюр със смлени плодове).

крем в пош

Снимка: YouTube

Пригответе сиропа от затоплената вода и захарта и оставете да изстине.

Върху подходяща чиния слагаме хартия за печене на 4 ленти, а отгоре поставяме първия блат и сиропираме. 

сиропиране блат

Снимка: YouTube

С поша внимателно нанасяме слой от крема.

шприцоване крем

Снимка: YouTube

Оформяме борд от крема по външния ръб на блата и вътре нанасяме сладкото.

сладко върху торта

Снимка: YouTube

торта със сладко

Снимка: YouTube

Покриваме с втория блат и намазваме с остатъка от крема.

торта с крем

Снимка: YouTube

Поръсете тортата със смлените трохи или украсете по желание.

торта Снежна буря

Снимка: YouTube

Оставете да се охлади за поне 30 минути и може да сервирате.

парче торта

Снимка: YouTube

Да ви е сладко!

голямо парче торта

Снимка: YouTube 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft